Čo darovať na Valentína | Zlatý darček

Čo darovať na Valentína

Čo darovať na Valentína

Nech máte na Valentína akýkoľvek názor, je to obľúbený sviatok mnohých zaľúbencov. Práve v tento jeden deň v roku je nám z každej strany pripomínané, aby sme boli o čosi srdečnejší. Medzi typické valentínske darčeky patria čokoládky, kvety a mnohokrát aj plyšové srdiečko alebo medvedík. 

Dnes vám však okrem vhodných darčekov priblížime aj pôvod tohto sviatku zaľúbencov.

Pôvod sviatku sv.Valentína

Legenda, ktorá rozpráva o rímskom kňazovi Valentínovi, ktorý aj napriek cisárovmu zákazu tajne sobášil zamilované páry. je zrejme podnet pre moderný sviatok zamilovaných. 

Táto legenda hovorí o zákaze, ktorý bol vydaný Claudiom II. na základe neochoty mužov odchádzať slúžiť do vojska. Cisár Claudius II. bol totižto presvedčený o tom, že muži odmietali odchod do vojska kvôli svojim manželkám a deťom, jednoducho chceli zostať pri svojich rodinách, čo je pochopiteľné.

Valentín sa tak stal akýmsi patrónom zamilovaných, taktiež sa mu pripisuje tvorba prvého valentínskeho priania, ktoré pred svojím popravením napísal. Tento zamilovaný list bol venovaný dcére väzenského dozorcu, do ktorej sa vo väzení Valentín zamiloval.

Jeho poprava sa konala 14.februára 296.

Zážitkový Valentín

Nezáleží na tom, či ste spolu 2 mesiace alebo 2 roky, romantický prejav lásky vo forme darčeku poteší vždy každého. Okrem klasických darčekov, ktoré nájdete na každom kroku, môžete tento Valentín venovať partnerovi niečo špeciálne.

Medzi netradičné darčeky, ktoré zaručene zožnú úspech patrí napríklad wellness alebo relaxačný pobyt pre vás oboch. Pri tejto variante však darček pripravte dostatočne vopred, nakoľko je tento romantický variant na valentínsky víkend veľmi populárny.

Aktívnejším párom, ktorým sa už zunovali bežné párové aktivity, odporúčame vyskúšať napríklad spoločné hodiny tanca alebo hodiny čohokoľvek, čo spolu radi robíte. 

Tradičné darčeky pre zamilovaných

Aj tradičný Valentín môžete osviežiť napríklad darčekovým boxom z našej ponuky. Prípadne si vyberte jednu z našich darčekových boxov a môžete si ho vyskladať podľa preferencií vášho partnera.


doprava nad 70 Eur ZDARMA
možnosť osobného ODBERU
Kontakt

ZlatýDarček.sk, s.r.o.

Moravská 13
Púchov 020 01

info@zlatydarcek.sk

0917 856 310

Všeobecné obchodné podmienky
Čo ponúkame

Okrem výnimočných produktov u nás nájdete aj mnoho krabíc na balenie, týmto je u nás nákup darčekov jednoduchý - všetko nájdete na jednom mieste!

Veľkoobchod

V prípade záujmu o nákup z veľkoobchodu nás kontaktujte na náš email:

info@zlatydarcek.sk